FYSIOTHERAPIE BOEKElO

Met de fysiotherapeut weer in beweging!

De mens is altijd in beweging. Of het nu gaat om het werk in de tuin, de boodschappen doen, of simpelweg de afwas; de spieren en gewrichten zijn continu bezig.
Zelfs in onze slaap bewegen we nog.
De meeste mensen staan niet stil bij het complexe samenspel van dit geheel, totdat ze klachten krijgen: pijn in de knie, een stijve rug, pijnlijke handen, enzovoort.
Door deze klachten is het bewegen ineens niet meer vanzelfsprekend. Veel klachten zullen met een kleine aanpassing in het dagelijks leven over gaan, maar voor een aantal klachten heeft u professionele hulp nodig. Hierbij kan o.a. uw fysiotherapeut u helpen om weer in beweging te komen. Want leven is bewegen en inactiviteit levert een verhoogd risico op voor het krijgen van een aantal ziekten.

Tegenwoordig wordt er steeds meer aandacht geschonken aan het bewegen.
We proberen mensen bewust te maken van een goed bewegingspatroon waarbij de spieren en gewrichten optimaal samenwerken en de belasting en belastbaarheid goed op elkaar zijn afgestemd. Vandaar dat u huiswerk oefeningen mee krijgt. We maken veel gebruik van de oefenzaal. Op deze manier verbetert de bewegingsmogelijkheden van gewrichten en verbetert de spierkracht. Bewegen is niet alleen belangrijk voor het herstel van klachten, maar ook ter preventie van klachten.

Als u actief zou willen worden, dan kunnen wij u daar bij helpen.
Fysiotherapie Boekelo biedt u de mogelijkheid om, ook als u geen klachten heeft, te sporten. U sport dan onder professionele begeleiding van een fysiotherapeut in onze oefenzaal. Bewegen is gezond en helemaal wanneer het op een goede verantwoorde manier gebeurt.
U kunt zo voorkomen dat u klachten krijgt.
Tijdens het eerste contact wordt er een beweegplan gemaakt, afgestemd op uw fysieke mogelijkheden en rekening houdend met uw wensen. Gedurende de training kunnen we natuurlijk altijd uw beweegplan aanpassen.

Mocht u ge´nteresseerd zijn, dan kunt u geheel vrijblijvend een afspraak maken met een van onze therapeuten.

Het team van Fysiotherapie Boekelo,
tel. 053 - 428 12 93.

boeke-loos juni 2011 33e jaargang, nr 339